Westgaarde vernieuwt zich!

Herdenkingspark Westgaarde, gelegen aan de Ookmeerweg in Amsterdam, is voor veel inwoners van Amsterdam West een bekend begrip. Zelf woon ik in Amsterdam Nieuw West en ik merk dat veel families voor Westgaarde kiezen. De aankomst bij het park van Westgaarde vind ik altijd mooi, met het uitzicht op de vijver en de prachtige bomen! Maar als ik eerlijk ben: het gebouw zag er nogal verouderd uit en de uitstraling binnen vond ik kil. Gelukkig vond Westgaarde dit zelf ook, want ze zijn al geruime tijd bezig met een vernieuwingsslag. De binnenruimtes zijn allemaal opgeknapt, het interieur is gemoderniseerd en heeft, wat ik zelf heel belangrijk vind, een warmere uitstraling gekregen.

3 verschillende aula’s

Wat ik heel fijn vind van Westgaarde is dat er een nieuwe aula is bijgekomen. Velen van u kennen wellicht de grote aula van Westgaarde, waar 150 zitplaatsen zijn en wel 300 staanplaatsen. Daarnaast had Westgaarde altijd al de familieaula, waar kleine gezelschappen tot 20 personen afscheid kunnen nemen van hun dierbare. Maar de familieaula is meestal te klein en de grote aula is voor veel uitvaarten vaak weer te groot, ik vind het zelf ook niet zo geslaagd als een aula maar voor een kwart gevuld is. De nieuwe Bredero aula van Westgaarde biedt uitkomst: deze is geschikt voor groepen tussen de 20 en 80 personen. Deze aula heeft een warme uitstraling door het gebruik van donkerrode stoelen en banken en wat ik vooral mooi vind aan de aula is dat er een mogelijkheid is om de stoelen in u-vorm te plaatsen, waarbij de overledene in het midden kan staan.

Afscheid nemen zoals u het wenst

Op deze manier zijn er veel verschillende mogelijkheden om bij Westgaarde afscheid te nemen van uw dierbare. Een grote aula voor grote gezelschappen, de middelgrote Bredero aula en de familieaula voor kleine gezelschappen. Indien u voor de familieaula kiest, is het ook goed mogelijk om informeel afscheid te nemen. U boekt de aula voor 75 minuten en heeft dan tevens de beschikking over een familiekamer, direct gelegen naast de aula, waar u een kopje koffie of een drankje kunt drinken. U mag zelf kiezen hoe u de tijd verdeelt over de verschillende ruimtes en kunt zo afscheid nemen op de manier zoals u het liefst zou willen.

Wilt u helemaal geen aula, dan is dit ook mogelijk bij Westgaarde. U komt dan samen aan met uw dierbare waarbij er een ontvangst is van 15 minuten om voor de laatste keer afscheid te nemen van uw dierbare.

Tot slot is het mogelijk om de afscheidsbijeenkomst elders te houden, bijvoorbeeld in een horecagelegenheid of in de kantine van uw sportclub, waarbij uw dierbare na afloop naar Westgaarde wordt gebracht om daar te worden begraven of gecremeerd.

Nieuwe ovenruimte

Tegenwoordig willen steeds meer mensen hun dierbare begeleiden tot aan de ovenruimte. Westgaarde heeft hierop ingespeeld door een grote geheel nieuwe ovenruimte te bouwen, met twee ovens, die geschikt is voor het ontvangen van nabestaanden. Indien u wilt, kunt u ook aanwezig zijn bij de invoer in de oven.

Begraafplaats

De begraafplaats van Westgaarde kent meerdere soorten graven. U vindt er algemene graven en voor een particulier graf kunt u kiezen uit verschillende categorieën. Ook is er een islamitisch en chinees gedeelte op de begraafplaats.

Asbestemming

Voor asbestemming is er ook van alles mogelijk bij Westgaarde. Veel mensen kiezen voor het verstrooien van de as op het verstrooiveld van Westgaarde in het begin van het park. Op het Tulp-monument kan ter herinnering aan de overledene een glazen naamplaatje worden aangebracht. Maar er zijn ook urnennissen en urnengraven. Bij een urnengraf heeft u de mogelijkheid om zelf een gedenksteen te plaatsen. Verstrooiing is ook mogelijk op een particuliere vorstrooiplaats en voor Ajax fans is er zelfs een Ajax-verstrooi veld ingericht!

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een uitvaart op Westgaarde? Belt u mij gerust op 06-28620820!

Write A Comment