Reviews

Wat Zeggen Anderen Over Mij?

U krijgt precies het afscheid zoals u dat wilt.”
Zo opent Ellen haar website en daarmee zegt ze niets teveel. Ik denk met een heel fijn gevoel terug aan de uitvaart van mijn man Henk.
Omdat ik gezien had hoe zij samen met mijn kinderen de uitvaart van hun vader had begeleid, wist ik meteen toen we het slechte nieuws kregen dat ik ook voor mijn huidige man haar steun wilde. Maar het ziekteproces ging zo snel dat het van een eerste gesprek niet is gekomen.
Toen ik in alle vroegte Ellen meteen na het overlijden van mijn man belde, heeft ze binnen een uur een vervanger geregeld, omdat ze zelf helaas verhinderd was.
Sieto de Vos heeft onze verwachtingen helemaal waar gemaakt. Het lijkt me één van de moeilijke uitdagingen van het vak uitvaartverzorger: het snel aanvoelen van de sfeer, maar ook de verschillende wensen.
Sieto moest even wennen aan hoe mijn kinderen en ik met het grote verdriet omgingen. Er werden namelijk ook grapjes gemaakt. Maar hij begreep ons al snel en gaf mij het gevoel alsof ik hem al jaren kende. Dat was heel fijn en het gaf veel rust in de hectische week tussen overlijden en uitvaart.
Sieto was echt een steun en toeverlaat die er zelfs voor zorgde dat, toen de post gehinderd werd door de storm, de kaarten toch op tijd bij het sorteercentrum afgeleverd werden.
Heel veel dank hiervoor.”

– Betty Vinken, Amsterdam

Wij wilde voor de uitvaart van onze moeder niet aankloppen bij een grote organisatie, daar hadden wij helaas wat minder goede ervaringen mee. Door gebruik te maken van Google kwamen wij bij Ellen. Helaas had Ellen zelf geen tijd, maar zij werkt samen met oa Sieto de Vos. Zij schakelde hem in en hij verzorgde een prachtige uitvaart voor ons. Alles onder de vlag van Ellen.
Ik kan iedereen adviseren via Ellen een uitvaart te laten verzorgen. Echt een persoonlijke aanpak met echte empathie, denkt pro actief mee en adviseert. Ellen, nogmaals dank!

– John Hennequin, Tzum

In de meest donkere en verdrietigste periode van mijn leven wist jij Simone mij vertrouwen, begrip en rust te geven.
Jij maakte het afscheid van mijn kind dragelijk.
Hiervoor ben ik jou eeuwig dankbaar.

– Ludy, Amsterdam

Wij zochten, nog voor het overlijden van mijn terminaal zieke man, een uitvaartondernemer met klasse, oog voor detail en grote bereidheid tot maatwerk. Man man wilde graag een vrouw met die kwaliteiten en we hebben die gevonden in Ellen Somsen. Met een luisterend oor, begrip voor al onze wensen voor een best complexe uitvaart met live stream en meerdere locaties, heeft zij het afscheid precies zo vorm gegeven als wij graag wilden en vooral zoals mijn man het voor zich zag.
Wij zijn haar erg dankbaar voor het prachtige afscheid en bevelen haar diensten van harte aan. Dit alles ook nog voor een in onze ogen meer dan redelijke prijs. Dank je wel, Ellen!

– Hetty Mulder, Amsterdam

Na het overlijden van onze vader op 26 februari 2021 kwamen wij terecht in een wereld waar je eigenlijk niet wil zijn en waar je onvoldoende kennis van hebt. Gelukkig kwamen wij in contact met Ellen die voor ons alles uit handen nam maar ons ook de volledige vrijheid bood. Het afscheid van mijn vader was mooi en verliep vlekkeloos en de nazorg naar mijn moeder was onverwacht en fijn. Met een gerust hart kan je de uitvaartzorg aan Ellen toe vertrouwen.

– Joost Umans, Amsterdam

Vooruit denkend tijdens het ziekte proces van mijn man, een vrijblijvend gesprek met Ellen gestart, waarbij wij, al tijdens dit gesprek, een heel goed gevoel bij Ellen kregen en in het bijzijn van mijn man gezamenlijk de wensen van de uitvaart al zoveel mogelijk doorgesproken hebben, waarbij Ellen alle tijd nam, betrokken was en veel ruimte liet voor eigen invulling.
Helaas kwam het moment van de daadwerkelijke uitvaart alsnog heel erg snel maar de fijne begeleiding van Ellen met hele duidelijke communicatie heeft ons veel rust gegeven, zij heeft alles snel en zorgvuldig opgepakt en heeft een essentiële bijdrage geleverd aan een hele mooie uitvaart en alle zaken die daarom heen spelen. Wij zijn ontzettend tevreden over haar oprechte zorg en inzet en kunnen haar zeker aanbevelen. Ellen, bedankt!

– Mariska Hagman, Zwanenburg

Ellen heeft de uitvaart van mijn schoonmoeder echt perfect geregeld; met heel veel persoonlijke aandacht voor ons allen. Ze heeft goede ideeën en heeft samen met ons voor een prachtig afscheid gezorgd waar wij heel goed op terugkijken. Voor een mooi verzorgd en persoonlijk afscheid van je dierbare kan ik haar alleen maar van harte aanbevelen.

– Ad Burgers, Nijmegen

Fantastische service en ondersteuning, erg vriendelijk, vraagt altijd hoe het met je gaat. Met Ellen Somsen Uitvaartzorg kun je goed afscheid nemen

– Linnea, Almere

Mede namens Ellen had mijn man een prachtig afscheid!
Zo warm en hartelijk was de begeleiding door Jolien. Maar ook praktisch en duidelijk waar dat nodig was. En er was aandacht tijdens het afscheid voor de details, zo fijn.
Ik zou Ellen en haar medewerkers van harte willen aanbevelen.

– Wilma Driessen, Amsterdam

De uitvaartbegeleiding door Ellen na het overlijden van onze moeder hebben wij als zeer persoonlijk en troostend ervaren. Ellen is heel empathisch en begreep meteen wat wij en mam wilden, ze heeft alles geweldig geregeld voor de begrafenis.
Ze is open en duidelijk, ook wat betreft de zakelijke aspecten, en regelde soepel alles waar wij nog niet bij stil hadden gestaan. We zijn blij dat we haar gevonden hebben, we hadden het niet beter kunnen treffen in deze droevige omstandigheden.
Dank je wel Ellen.

Lois en Wanda Sikora, Amsterdam

De begeleiding van Ellen bij de uitvaart van mijn vader hebben wij als zeer prettig ervaren. Ze is vriendelijk, behulpzaam en prettig in de omgang. Ze neemt de tijd, is echt betrokken en laat veel ruimte voor eigen invulling als je dat wilt. Ze leidt je geduldig door alle te nemen stappen. Wij waren heel blij met haar, ze heeft veel zorgen weggenomen en bevelen haar zeker aan.

– Brenda Kamstra, Amsterdam

We hebben in deze moeilijke tijd heel veel steun en begrip van Ellen ontvangen. Het samenwerken ging prima. Ze is een warm persoonlijkheid, die goed meevoelt met wat er gedaan moet worden, weet wat de mogelijkheden zijn en iedereen in haar waarde laat. Als je aan mij zult vragen of je haar in een gelijke situatie weer naar haar toe zal gaan, zeg ik volmondig ja. Ze is geknipt voor deze functie.

– Saskia Leegwater – Seelen, Amsterdam

“Toen ik wist dat mijn vrouw niet lang meer te leven had, kwam ik op de site van Ellen terecht. Ik nam met haar telefonisch contact op en had meteen al een goed gevoel. Ellen heeft het vertrouwen van ons  in haar niet beschaamd. Onder het motto alles kan maar niks moet, heeft ze alles voor mij en de kinderen tot in de perfectie geregeld en kunnen wij terugzien, ondanks ons verdriet, op een perfecte uitvaart. Ook de nazorg is goed geregeld. Ze appt, mail of belt nog regelmatig met ons hoe het gaat. Ellen dank je wel.

– Familie Schnellbacher, Amsterdam

“Mijn lieve vader was overleden, een hoop verdriet en er komt van alles op je af. Hoe en waar ga je beginnen er gaat immers van alles door je hoofd.
Je valt dan vaak terug in een soort herhaling of eigenlijk meer een automatisme. Ga ik het zelfde doen zoals bij mijn moeder, waar het ziekenhuis je bij overlijden gelijk papieren overhandigt van een landelijke uitvaart organisatie. En dat er zo’n persoon in een standaard grijze outfit langs komt met de standaard woorden en het standaard boekje met de mogelijkheden.
Nee dat wilde ik niet want mijn vader was niet standaard en ik wilde iets anders, niet heel speciaal of zo want tegenwoordig is alles mogelijk. Maar ik zocht meer warmte bij de uitvaart, toch maar even het internet op en kijken wat de mogelijkheden zijn. Toen kwam ik op de website van Ellen Somsen Uitvaartzorg, iets in dat verhaal trok mij aan, maar ook de twijfel, je gaat toch niet op internet zoeken naar de mogelijkheden van de begrafenis van je vader. Het is toch geen vakantie die je gaat boeken, een broek of een paar schoenen kopen, want wat als het mis gaat… die schoenen kun je terug sturen maar dat gaat niet met een begrafenis!
Maar iets in mij zei doen, en wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan.
Vanaf het eerste contact voelde het goed, niets geen grijze verschijning of standaard zinnen. Nee “gewoon” Ellen Stutje, een warme vrouw die eerst luistert naar je verdriet en de verhalen over mijn vader en daaruit eigenlijk al de nodige informatie haalt die toch nodig is voor de uitvaartdienst.
En wat ben ik blij dat Ellen de uitvaart heeft verzorgd, werkelijk alles heeft ze tot in de puntjes geregeld, alles was mogelijk en bespreekbaar.
Ellen heeft op de uitvaart zelf ook voor mij gesproken en mijn gevoelens en liefde overgebracht, ze heeft mijn vader nooit in leven ontmoet maar de manier hoe zij over mijn vader sprak was zo mooi dat iedereen die bij de dienst aanwezig was dacht dat het een bekende van mijn vader was.
En vooral dat laatste was voor mij een bewijs dat ik het toch goed had gedaan om haar het vertrouwen te geven.
Ellen nogmaals bedankt!”

– Marcel en Peggy Azzolini, Badhoevedorp

“Op 18 september is onze moeder overleden door middel van euthanasie, voor die tijd hebben wij contact gezocht met Ellen om de zaken die op ons af gingen komen te regelen. Op een heldere manier heeft ze ons uitleg gegeven over de mogelijkheden en heeft ze goed geluisterd naar onze wensen.
Op 18 september na het overlijden van onze moeder is Ellen langsgekomen en heeft ze ervoor gezorgd dat onze moeder goed verzorgd werd.
Tijdens de uitvaartplechtigheid, die perfect door haar geregeld was, leidde ze de sprekers op een persoonlijke manier in, waardoor alles ontspannen verliep.
Na de crematie werd de nazorg ook perfect geregeld en was Ellen oprecht geïnteresseerd in ons welzijn!”

– Bart Klompmaker, Badhoevedorp

Ellen, dank voor je fijne menselijke begeleiding bij het regelen van de uitvaart van onze vader. Je hebt gemeend interesse, weet waar je over praat en hebt ons fantastisch ontzorgd bij het hele proces. Echt aan te raden op basis van onze recente ervaring. Dank Ellen, gr Rob.

– Rob de Leur, Amsterdam

“Mijn man en ik hoorden dat hij een levensbedreigende ziekte had. Verdriet en paniek. Wie moet ik bellen, hoe moet ik dat regelen alleen.
Wij kwamen bij Ellen Somsen terecht. Met z’n drieën het gesprek gehad, wat zijn onze wensen. Alles was bespreekbaar. Alles zo rustig. Wat een opluchting voor mij, maar ook voornamelijk voor mijn man. Ik stond er niet alleen voor.
Na het overlijden van mijn man, kwam Ellen bij ons thuis en samen met het gezin hebben we alles doorgesproken. De crematie is gegaan, alles precies, volgens de wens van mijn man.
Als gezin hebben wij in deze moeilijke periode, hier een heel goed gevoel over. Dit is voor ons een grote troost. Dit alles hadden wij niet kunnen doen zonder Ellen. Hierbij wil ik Ellen bedanken voor haar steun tijdens deze moeilijke periode.”

– Maudy de Kiewit, Amsterdam

Hulde aan Ellen Somsen en Esther Geels voor het verzorgen van de uitvaart van mijn moeder Sara. Met recht professioneel, menselijk en warm!

– Sara Abels, Amsterdam

In december 2018 is mijn moeder in de nacht van zaterdag op zondag overleden. Het was heel fijn dat wij al die nacht een beroep op Ellen mochten doen. Zij is direct naar mijn moeders woning gekomen om de op dat moment belangrijkste zaken met ons door te spreken en deze – op een lastige tijd zo midden in een weekend – direct te regelen. Onze contacten in de daaropvolgende week waren uiterst prettig. Ellen was goed bereikbaar. Zij vroeg op een rustige, vriendelijke manier door naar onze wensen, dacht goed met ons mee en zorgde er vervolgens voor dat alles tot in de details werd geregeld. Tijdens de uitvaartplechtigheid leidde zij de sprekers op een sfeervolle, warme manier in en bleef zij voor het overige bescheiden op de achtergrond. Dat kon ook, want alles was door haar perfect georganiseerd. Ook dank zij Ellen kijken wij terug op een mooie uitvaart van mijn moeder. We kunnen Ellen daarom met een gerust hart aan anderen aanbevelen.”

– Ton Goedhart, Badhoevedorp

“Ellen heeft de uitvaart van onze moeder geweldig verzorgd. Ik heb haar leren kennen als zeer vriendelijk, begripvol en in alles bereid om mee te denken. Ze belde zeer snel terug na het eerste verzoek om informatie en regelde vervolgens alle zaken uitstekend, met regelmatig telefonisch contact en overleg. Het regelen van de uitvaart van je moeder is een moeilijk en emotioneel proces. Ellen heeft ons daarin echt heel goed bijgestaan en ons veel zorgen uit handen genomen.”

– Arnoud Lansberg, Amsterdam

“Ellen is uitvaartondernemer én mens. Dat maakt haar bijzonder. Ze gaf me echt het gevoel dat ze luisterde en begreep wat wij wilden. Ze dacht met ons mee en regelde alles volgens afspraak. Op het afscheid zelf was ze op een fijne, persoonlijke en professionele manier aanwezig. Daardoor vroegen meerdere mensen me haar gegevens. Want ja, we hebben allemaal ooit uitvaartzorg nodig….”

– Hanneke Dijkman, Rotterdam

“Ellen heeft mij en mijn familie heel goed bijgestaan en geholpen. Zij kwam meteen nadat ik voor het eerst belde en gaf ons meteen duidelijkheid over wat er allemaal moest gebeuren, daarna is zij gelijk aan de slag gegaan. Wat voor ons met name heel fijn was, was dat Ellen ons ook de ruimte gaf om de uitvaart op onze manier te regelen en ons ook daarbij hielp. De samenwerking en communicatie ging soepel, Ellen reageert altijd snel en denkt met je mee zonder dwingend te zijn. Haar hulp maakte een moeilijke tijd een stukje makkelijker en wij waren erg tevreden.”

– Hester Brink, Amsterdam

“Ellen heeft de uitvaart zeer prettig en deskundig georganiseerd. Er was ruimte om eigen wensen vorm te geven. Ellen deelde praktische zaken en toonde zich ook een goede sparring partner over de voor- en nadelen van suggesties die wij deden. Haar ervaring kun je goed gebruiken. Ze hield goed overzicht. Over de kosten is ze ook transparant. Ellen is betrouwbaar, behulpzaam en fijn in de omgang.”

– Marion Kranenburg, Amsterdam

“Wat een prachtige en persoonlijke uitvaart was dat! Een mooie herinnering om voor altijd te blijven koesteren”.
Deze positieve reacties krijg ik van veel mensen en ik ben het daar volledig mee eens.
Dankzij  de warme, professionele en persoonlijke begeleiding van Joanne heeft mijn partner de uitvaart gekregen die hij wilde. Zelfs een paarse stoffen kist werd geregeld.
Joanne ontzorgt je in een lastige week, regelt alles tot in de puntjes en niet geheel onbelangrijk,  is volledig transparant over de kosten.

– John Tellings, Amsterdam

“Vorig jaar, sept 2016, is mijn schoonmoeder overleden op zaterdagavond 22:45 dus een vervelender tijdstip is bijna niet mogelijk. Toch heeft Ellen kans gezien om op dit tijdstip alles te regelen wat nodig was. Ook het verdere verloop, zoals de crematie, vervoer, regelen uitvaartcentrum, zijn uitstekend verlopen in een hele prettige sfeer.
Zelfs het altijd weer vervelende financiële aspect is naar volle tevredenheid afgehandeld. Kortom: Ik was blij met haar, en kan haar van harte aanbevelen!!”

– Henk Janse, Amsterdam Nieuw Sloten

“Voor een vriendin (zonder familie) van mijn moeder heeft Ellen de uitvaart verzorgd. Voor mij werd zij dé partner om uit te zoeken wat voor deze bijzondere situatie het best passend was. Op elk moment bereikbaar, meedenkend, zorgvuldig in haar communicatie. Alle afspraken werden tot in detail en stipt nagekomen, dat was heel fijn. Alle betrokkenen kijken er met veel waardering op terug.”

– Marijke Andringa, Badhoevedorp

“Kan niet anders zeggen dan dat wij een hele prettige ervaring hebben met Ellen. Contact via mail en/of telefoon is elke keer supersnel en duidelijk geweest. Ellen is een warm persoon, die alle omstandigheden goed aanvoelt. Wij hebben als familie heel erg prettig met Ellen samengewerkt, en wij zouden Ellen aan iedereen aanraden!”

– Michele van Bommel, Amsterdam Nieuw Sloten

“Ellen doet de uitvaart heel persoonlijk, neemt veel tijd en is erg attent. De familie was heel tevreden.”

– Marjon Meijer, Amsterdam

“Wij hebben Ellen als uitvaart verzorgster gehad en wij hebben haar ervaren als een zeer vriendelijke, geduldige en meedenkende vrouw. Wanneer je in zo een situatie komt is het geruststellend dat iemand je op zo een manier bij kan staan, zich goed in kan leven en alles tot in de puntjes regelt.”

– Raymond en Bianca Logman, Amsterdam

“Rust, vertrouwen, nuchterheid en empathie. Zeer welkome eigenschappen in zo’n hectische en verdrietige tijd. Wij vonden deze bij Ellen Somsen. Dank daarvoor.”

– Frank Mul, Amsterdam

“Ellen, namens mijn broer, ma en mijzelf enorm bedankt voor je geweldige, menselijke inzet bij het regelen van de uitvaart van onze vader. De wijze waarop je ons ontzorgd hebt, heeft ons erg geholpen in het totale proces. Nogmaals dank en groet, Rob.”

– Rob, Amsterdam

Ellen dacht goed met ons mee en heeft ons geholpen met zaken waar wij zelf niet aan gedacht hadden. Daar zijn we achteraf heel blij mee. Mede door de hulp van Ellen kijken wij terug op een mooi afscheid van onze moeder.

– Ria Herts, Amsterdam

Hele prettige begeleiding gehad na het overlijden van mijn broer.
De uitvaart is geregeld door Sieto de Vos, die met haar samenwerkt. Alles top verzorgd. Complete ontzorging op alle gebieden. Zeer duidelijke communicatie.

– Gerjan Hebers, Bergen aan Zee

24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden 06 83 634 128Contact

Mijn blog

Een Kijkje In De Wereld Van De Uitvaartzorg

Werk als uitvaartverzorger
25 jan

Hoe mijn werk als uitvaartverzorger mijn houding tot de dood veranderde

Mijn werk gaat over de dood. De dood is niet iets waar de meesten van ons zich[..]
Lees verder
coronamaatregelen voor uitvaarten
18 feb

Coronamaatregelen voor uitvaarten vanaf 18 en 25 februari

De coronamaatregelen voor uitvaarten veranderen met ingang van 18 en 25 februari. In deze blog leg ik[..]
Lees verder
coronamaatregelen voor uitvaarten
25 jan

Update persconferentie 25 januari over de coronamaatregelen voor uitvaarten

De persconferentie van 25 januari laat een verdergaande versoepeling zien: de samenleving wordt verder geopend. In deze[..]
Lees verder