Waarom ik voor de uitvaart heb gekozen

Ik heb, later in mijn werkzame leven, heel bewust gekozen om in de uitvaart te gaan werken. Voor sommige mensen is dit moeilijk om te begrijpen, omdat je als uitvaartverzorger met veel verdriet in aanraking komt.

Wat mij aanspreekt is, dat ik mensen in een moeilijke periode van hun leven, kan bijstaan. Zodat ze later met een goed gevoel terug kunnen kijken op het afscheid. Want als men goed afscheid kan nemen, helpt dit met het verwerken en het verder kunnen leven met het verlies.

U kunt van mij een inzet van 100% verwachten.

Vrije tijd

Ik ben graag buiten. Ik kan enorm genieten van de natuur. Ik hou van bloemen en tuinieren. Ook hou ik van wandelen en fietsen, en in de zomer vind ik het heerlijk om in meertjes te zwemmen. Hardlopen is mijn grootste hobby: ik heb 2 keer een marathon gelopen en ben hardlopend de Mont Ventoux opgelopen.

Verder vind ik het fijn om samen met vrienden en familie te zijn. Mijn grootste trots zijn mijn 2 dochters. Als er tijd over is, ben ik ook graag creatief bezig: schilderen, edelsmeden, meubels, tassen of sieraden maken.

Werkverleden

Mijn hele leven heb ik met mensen gewerkt. In 1985 heb ik een studie sociale wetenschappen afgerond. Daarna heb ik bij verschillende werkgevers als P&O-adviseur gewerkt. Vanaf 2001 ben ik eigenaar van Connect Advies. Ik heb veel mensen in allerlei verschillende situaties mogen coachen. Ik heb me daarbij gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met stressklachten.

Ik wilde al langer uitvaartondernemer worden. Nu mijn kinderen het huis uit zijn, heb ik de stap genomen en me bij laten scholen. Nu heb ik de ruimte om mijn hart te volgen en op een andere manier mensen bij te staan. In een vak waarbij mijn werkervaring en kwaliteiten goed van pas komen.

Uitvaart Amsterdam - Ellen Somsen

Wat anderen over mij zeggen

  • Ellen kan goed luisteren en heeft over de uitvaart goede ideeën.
  • Ze is heel open in wat ze wel en niet kan bieden.
  • Kort samengevat: het contact met haar is goed en plezierig.
  • Ze stemt haar werkwijze en aanbod af op wat nodig is; ze levert maatwerk.
24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden 06 836 341 28Contact

Mijn blog

Een Kijkje In De Wereld Van De Uitvaartzorg

Werk als uitvaartverzorger
25 jan

Hoe mijn werk als uitvaartverzorger mijn houding tot de dood veranderde

Mijn werk gaat over de dood. De dood is niet iets waar de meesten van ons zich[..]
Lees verder
coronamaatregelen voor uitvaarten
18 feb

Coronamaatregelen voor uitvaarten vanaf 18 en 25 februari

De coronamaatregelen voor uitvaarten veranderen met ingang van 18 en 25 februari. In deze blog leg ik[..]
Lees verder
coronamaatregelen voor uitvaarten
25 jan

Update persconferentie 25 januari over de coronamaatregelen voor uitvaarten

De persconferentie van 25 januari laat een verdergaande versoepeling zien: de samenleving wordt verder geopend. In deze[..]
Lees verder