Het Team

Bij Ellen Somsen Uitvaartzorg willen we u graag de allerbeste dienstverlening aanbieden. Dit betekent dat we alle tijd voor u nemen. We hechten veel waarde aan het geven van duidelijke informatie en begeleiden u het liefst in alle rust en stap voor stap, in het tempo dat bij u past. Ook de uitvaart wordt met veel zorg en een grote mate van nauwkeurigheid voor u geregeld. In principe ben ik degene die de uitvaart voor u zal verzorgen. Maar het kan voorkomen dat ik een van mijn freelancers voor u zal inschakelen om de uitvaart voor u te organiseren, bijvoorbeeld omdat ik zelf al een familie aan het begeleiden ben en u dan niet de tijd en begeleiding kan bieden die ik zou willen. Ik heb er uitdrukkelijk voor gekozen dat u bij ons altijd te maken heeft met maar één contactpersoon, waardoor er een laagdrempelig contact is en ook heel belangrijk: geen kans op miscommunicatie.

Ik heb deze freelancers met zorg geselecteerd en sta ik voor hun kwaliteit. We werken volgens dezelfde werkwijze en we staan voor dezelfde waarden. Ik stel ze met trots aan u voor:

Jolien van der Kooij

Veel mensen vragen aan me: ‘Is dat niet lastig, altijd maar met verdriet te maken hebben?’ Gek genoeg is dat niet zo. Waar gehuild wordt, wordt ook gelachen. Waar het om afscheid gaat, wordt er volop geleefd. En om dat leven gaat het voor mij in mijn werk – sinds 1999 – als uitvaartbegeleidster.

Ik wil het mensen mogelijk maken optimaal en op hun eigen wijze afscheid te nemen. En daar ondersteun ik graag in met m’n kennis, creativiteit, rust, ideeën, aandacht en de nodige lichtheid.

“Dankzij Jolien kijken wij terug op een prachtige uitvaart. De gesprekken waren prettig en efficiënt. Alle wensen van de familie, en zeker ook van de kinderen, werden meegenomen: ‘varen, eten en muziek’.

Waar wij grenzen zagen, kwam Jolien met prima alternatieven. Ze hield rekening met de complexe relaties van de betrokkenen tot onze dierbare. De info, het uitzetten in tijd: alles gebeurde gedoseerd en gestructureerd.

Mede door haar betrokken persoonlijkheid, haar oog voor details en gevoeligheden, konden wij op unieke wijze afscheid nemen.”

– Ellen Paauw en Patricia Verhoef

Jolien van der Kooij

Esther Geels

Het vertrouwen van de familie om te mogen meedenken, verdriet onder woorden te brengen of in muziek te uiten, de verhalen van de overledene die je te horen krijgt, de vele andere bijzondere en emotionele momenten, maken mijn werk iedere keer weer bijzonder.

Alle tijd neem ik om de nabestaanden aan te horen. Ik reik hen ideeën aan om bewust keuzes te maken voor het afscheid van hun dierbare. Sinds 2015 ben ik werkzaam als gediplomeerd uitvaartverzorger.

“Vanaf de eerste minuut voelde het heel vertrouwd om met Esther de voorbereidingen te treffen voor het afscheid van onze (schoon)moeder.

Esther is een hele warme vrouw die zich goed kan inleven in de wensen van nabestaanden. Esther is precies zoals ze zich introduceert op de site.

Wij hebben dankzij Esther een mooi afscheid gehad met vrienden en familie bij het buiten paviljoen van Zorgvlied, een tip van Esther en een absolute aanrader.”

– Karin Winkel en Pieter Aartsen

Esther Geels

Ellen Stutje

Wat mij betreft moet elke uitvaart om in te lijsten zijn, zo mooi. Het is immers je laatste herinnering aan een geliefde. Een herinnering die je in je hart wil bewaren, de rest van je leven.

Het is altijd weer bijzonder om mensen bij te mogen staan bij het afscheid van hun dierbare. Met liefde help ik om een passende invulling te geven aan de uitvaart. Ik luister, reik ideeën aan, ik regel en ontzorg. Ik bied structuur, ook als nabestaanden veel zelf willen doen. Dat doe ik met hart en ziel, in de volle overtuiging dat een goed afscheid troostrijk is.

“Vanaf het eerste contact voelde het goed, niets geen grijze verschijning of standaard zinnen. Nee “gewoon” Ellen, een warme vrouw die eerst luistert naar je verdriet en de verhalen over mijn vader en daaruit al de nodige informatie haalt die nodig is voor de uitvaartdienst.

Wat ben ik blij dat Ellen de uitvaart heeft verzorgd, werkelijk alles heeft ze tot in de puntjes geregeld, alles was mogelijk en bespreekbaar.

Ellen heeft op de uitvaart zelf ook voor mij gesproken en mijn gevoelens en liefde overgebracht, de manier hoe zij over mijn vader sprak was zo mooi dat iedereen dacht dat zij een bekende van mijn vader was.”

– Marcel en Peggy Azzoloni

Ellen Stutje