Het Team

Bij Ellen Somsen Uitvaartzorg willen we u graag de allerbeste dienstverlening aanbieden. Dit betekent dat we alle tijd voor u nemen. We hechten veel waarde aan het geven van duidelijke informatie en begeleiden u het liefst in alle rust en stap voor stap, in het tempo dat bij u past. Ook de uitvaart wordt met veel zorg en een grote mate van nauwkeurigheid voor u geregeld. In principe ben ik degene die de uitvaart voor u zal verzorgen. Maar het kan voorkomen dat ik een van mijn freelancers voor u zal inschakelen om de uitvaart voor u te organiseren, bijvoorbeeld omdat ik zelf al een familie aan het begeleiden ben en u dan niet de tijd en begeleiding kan bieden die ik zou willen. Ik heb er uitdrukkelijk voor gekozen dat u bij ons altijd te maken heeft met maar één contactpersoon, waardoor er een laagdrempelig contact is en ook heel belangrijk: geen kans op miscommunicatie.

Ik heb deze freelancers met zorg geselecteerd en sta ik voor hun kwaliteit. We werken volgens dezelfde werkwijze en we staan voor dezelfde waarden. Ik stel ze met trots aan u voor:

Jolien van der Kooij

Veel mensen vragen aan me: ‘Is dat niet lastig, altijd maar met verdriet te maken hebben?’ Gek genoeg is dat niet zo. Waar gehuild wordt, wordt ook gelachen. Waar het om afscheid gaat, wordt er volop geleefd. En om dat leven gaat het voor mij in mijn werk – sinds 1999 – als uitvaartbegeleidster.

Ik wil het mensen mogelijk maken optimaal en op hun eigen wijze afscheid te nemen. En daar ondersteun ik graag in met m’n kennis, creativiteit, rust, ideeën, aandacht en de nodige lichtheid.

“Dankzij Jolien kijken wij terug op een prachtige uitvaart. De gesprekken waren prettig en efficiënt. Alle wensen van de familie, en zeker ook van de kinderen, werden meegenomen: ‘varen, eten en muziek’.

Waar wij grenzen zagen, kwam Jolien met prima alternatieven. Ze hield rekening met de complexe relaties van de betrokkenen tot onze dierbare. De info, het uitzetten in tijd: alles gebeurde gedoseerd en gestructureerd.

Mede door haar betrokken persoonlijkheid, haar oog voor details en gevoeligheden, konden wij op unieke wijze afscheid nemen.”

– Ellen Paauw en Patricia Verhoef

Jolien van der Kooij

Esther Geels

Het vertrouwen van de familie om te mogen meedenken, verdriet onder woorden te brengen of in muziek te uiten, de verhalen van de overledene die je te horen krijgt, de vele andere bijzondere en emotionele momenten, maken mijn werk iedere keer weer bijzonder.

Alle tijd neem ik om de nabestaanden aan te horen. Ik reik hen ideeën aan om bewust keuzes te maken voor het afscheid van hun dierbare. Sinds 2015 ben ik werkzaam als gediplomeerd uitvaartverzorger.

“Vanaf de eerste minuut voelde het heel vertrouwd om met Esther de voorbereidingen te treffen voor het afscheid van onze (schoon)moeder.

Esther is een hele warme vrouw die zich goed kan inleven in de wensen van nabestaanden. Esther is precies zoals ze zich introduceert op de site.

Wij hebben dankzij Esther een mooi afscheid gehad met vrienden en familie bij het buiten paviljoen van Zorgvlied, een tip van Esther en een absolute aanrader.”

– Karin Winkel en Pieter Aartsen

Esther Geels

Sieto de Vos

Door de jaren heen leer je jezelf steeds meer kennen en besef je dat je meer van waarde wilt en kunt zijn. Ik heb altijd al interesse gehad in de rol van uitvaartbegeleider. De opleiding tot uitvaartbegeleider heeft mij getransformeerd naar uitvaartbegeleider. Een vak dat ik nu met veel passie en energie uitvoer.

Het is erg fijn als nabestaanden terug kunnen kijken op een mooi afscheid van hun dierbare en dat ik daaraan heb mogen bijdragen.

Sieto heeft onze verwachtingen helemaal waargemaakt. Het lijkt me één van de moeilijke uitdagingen van het vak uitvaartverzorger: het snel aanvoelen van de sfeer, maar ook de verschillende wensen. Maar hij begreep ons al snel en gaf mij het gevoel alsof ik hem al jaren kende. Dat was heel fijn en het gaf veel rust in de hectische week tussen overlijden en uitvaart.

Sieto was echt een steun en toeverlaat die er zelfs voor zorgde dat, toen de post gehinderd werd door de storm, de kaarten toch op tijd bij het sorteercentrum afgeleverd werden.

Heel veel dank hiervoor.”

– Betty Vinken

Sieto de Vos