Duurzame crematie

Sinds kort behoort een duurzame crematie tot de mogelijkheden. Cremaere in Almere is sinds maart 2019 open en werkt bijzonder milieubewust. Zo zijn zij het eerste crematorium in Nederland met een volledig elektrisch verwarmde crematieoven, met gebruik van uiteraard groene stroom. De crematie vindt daardoor CO2-neutraal plaats.

Bovendien willen zij volgend jaar hun eigen zonnepanelen gaan plaatsen, waardoor ze op een duurzame manier (gedeeltelijk) kunnen voorzien in hun eigen energiebehoefte.

Mooi is ook dat Cremaere een representatieve rouwauto heeft die op biogas rijdt, waarmee zij overledenen naar hun crematorium kunnen vervoeren.

Nabestaanden die de as van hun dierbare bij het crematorium willen ophalen krijgen deze mee in een duurzame urn die volledig afbreekbaar is.

Goedkope crematie

Cremaere is niet alleen duurzaam, het is ook een heel goedkoop crematorium. Ik merk steeds vaker dat families kiezen voor een afscheidsbijeenkomst op een bijzondere locatie, waarna de daadwerkelijke crematie elders plaatsvindt. Indien u duurzaamheid en prijs belangrijk vindt, dan kan ik u Cremaere van harte aanbevelen. Prijsvoorbeelden van verschillende soorten van uitvaarten vindt u hier.

Afscheid bij Cremaere

Bij Cremaere is het ook mogelijk om mee te gaan naar de ovenruimte. De ruimte is hier bijzonder geschikt voor en ziet er vriendelijk uit.
Het is ook mogelijk om bij Cremaere een eenvoudige afscheidsbijeenkomst te houden met maximaal 20 personen. Indien u dit wenst kunt u naar de muziek van uw keuze luisteren met een hapje en een drankje. Veel van “mijn” families kiezen tegenwoordig voor een informeel samenzijn, nog één keer samenzijn met hun dierbare om herinneringen op te halen in een intieme of huiselijke sfeer. De afscheidsruimte van Cremaere is hier uitermate geschikt voor!
Voor meer info: lees verder op de site van Cremaere of bel of mail mij. Ik beantwoord uw vragen graag.

Informatie over duurzame grafbedekking en het recyclen van grafstenen vindt u in deze blog.

2 Comments
Write A Comment