Persoonlijke uitvaart

Dienstverlening voor een persoonlijke uitvaart

In een moeilijke en verwarrende periode komt er een hoop op u af en in korte tijd moeten er veel beslissingen worden genomen. U kunt veel van deze zaken met een gerust hart aan mij overlaten.

Ik luister naar uw ideeën, kom met suggesties, vertel wat er mogelijk is, en help u met het nemen van de beslissingen. Ik regel met zorg alle zaken die te maken hebben met het overlijden en het afscheid, zodat u daar geen omkijken naar en geen zorgen meer over heeft. Zo geven we samen vorm aan een echt persoonlijke uitvaart, een mooi en respectvol afscheid, dat past bij uw dierbare en uw wensen.

Ik neem de tijd voor u. Bij mij hoeft u niet op de eerste dag van het overlijden en in één gesprek alle besluiten te nemen. Beslissingen die nog niet gelijk hoeven te worden genomen, kunnen we uitstellen.

De hele periode ben ik uw contactpersoon. U hoeft uw verhaal maar een keer te vertellen, er is geen miscommunicatie en u krijgt niet steeds te maken met verschillende uitvaartbegeleiders.

Afscheid moeten nemen van een dierbare  is altijd pijnlijk. Toch is mijn inzet er altijd op gericht dat u, als u later terug kijkt op het afscheid, zegt: “Het was een mooi afscheid”. Als u goed afscheid kunt nemen, helpt dit met het verwerken en het verder kunnen leven met het verlies.

Steun voor een persoonlijke uitvaart

Werkwijze voor een persoonlijke uitvaart

  • Na het overlijden van uw dierbare kunt u mij bellen. We spreken af wanneer ik bij u langs kom.
  • Ik zorg ervoor dat uw dierbare de laatste verzorging krijgt. Indien u wilt, kunt u daarbij aanwezig zijn en eventueel kunt u ook helpen. We bespreken of u een thuisopbaring wenst, of een opbaring in een uitvaartcentrum. Indien nodig zorg ik ervoor dat uw dierbare naar de juiste locatie wordt gebracht.
  • Daarna neem ik alle tijd om met u de vervolgstappen te bespreken. Wilt u een crematie of een begrafenis? Begraven op een natuurbegraafplaats is ook mogelijk. We nemen de afscheidsplechtigheid door: wanneer, waar en vooral hoe deze zal worden gehouden.
  • Ik verzorg voor u het drukwerk van de rouwkaarten, een eventuele rouwadvertentie, de kist, en de rouwauto die u heeft uitgezocht.
  • Bij een thuisopbaring wordt de opbaring iedere dag gecontroleerd.
  • Ik regel alle formaliteiten en papieren die nodig zijn en zorg ervoor dat u een uittreksel van de akte van overlijden krijgt.
  • Ik regel en organiseer alles wat te maken heeft met de uitvaart zelf, eventuele rouwbezoeken en de condoleance. Voor de dag van de uitvaart maak ik een draaiboek. Op die dag ben ik zelf ook aanwezig om alles volgens de gemaakte afspraken te laten verlopen. Indien u dit wenst, treed ik op als ceremoniemeester.
  • Na de uitvaart kom ik nog een keer bij u langs om met u terug te kijken op het afscheid. U krijgt van mij het boekje Zorgen Erna. We bespreken praktische zaken, zoals de afwikkeling van de nalatenschap en de mogelijkheden voor professionele ondersteuning bij verlies- en rouwverwerking.
24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden 06 28 620 820Contact

Mijn blog

Een Kijkje In De Wereld Van De Uitvaartzorg

corona maatregelen voor uitvaarten
26 jun

Nieuwe update uitvaart en de corona-crisis

Eindelijk zijn ze er, vergaande versoepelingen in verband met het corona virus, wat hebben we hiernaar uit[..]
Lees verder
freelance uitvaartverzorger gezocht
08 mrt

Freelance uitvaartverzorger

Gezocht: een betrokken, ervaren  en zelfstandige freelance uitvaartverzorger. (meer…)
Lees verder
corona maatregelen voor uitvaarten
02 jun

Update uitvaart en de corona-crisis

In een eerdere blog heb ik u verteld wat er allemaal wel en wat er niet meer[..]
Lees verder