Crematorium in Amsterdam

Ellen Somsen Uitvaartzorg kan terecht in ieder crematorium in Amsterdam en omgeving. Hieronder vindt u meer informatie over ieder afzonderlijk crematorium:

De Nieuwe Ooster

Het park is in 1892 ontworpen door tuinarchitect Springer en thans in het bezit van de rijksmonumentale status. Op het park vindt u ook het Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover. Het aulagebouw heeft sinds 2013 een nieuwe aanbouw met crematorium. Vanuit de aula kan de kist met de overledene als afsluiting van de plechtigheid op indrukwekkende wijze omhoog gaan. Een uniek ritueel dat veel nabestaanden als zeer bijzonder ervaren.

De Nieuwe Ooster beschikt over unieke urnentuinen. Op de prachtige lange vijver drijven goudkleurige urnen tussen de witte waterlelies. De imposante urnenmuur is internationaal onderscheiden met diverse prijzen. Een bijzonder vormgegeven urn op een speciale sokkel? Een simpele steen in het magnoliabos? Verstrooien in het ecologisch onderhouden natuurgebied aan de rand van het gedenkpark? Het is allemaal mogelijk.

Bezoek de website van De Nieuwe Ooster >>

Urnenvijver Nieuwe Ooster Amsterdam

Urnenvijver van de Nieuwe Ooster met gouden ‘zwevende’ urnen

De Nieuwe Noorder

Met ingang van 2013 beschikt De Nieuwe Noorder over een eigen crematorium. Het crematorium ligt bij de begraafplaats van De Nieuwe Noorder aan het Noordhollandsch kanaal waardoor een uitvaart over water mogelijk is. Er zijn verschillende mogelijkheden voor de asbestemming. De Nieuwe Noorder heeft ook een biologische urn die gemaakt is van maïs en graan en die in de grond volledig afbreekbaar is. De urn vergaat en de as wordt opgenomen in de grond.

Bezoek de website van De Nieuwe Noorder >>

Urnentuinen Nieuwe Noorder Amsterdam

Urnengraven De Nieuwe Noorder Amsterdam

Westgaarde

Het crematorium ligt aan de Ookmeerweg in Amsterdam West en maakt onderdeel uit van Herdenkingspark Westgaarde. Westgaarde heeft drie aula’s. In de grote aula is een vleugel aanwezig. In de Bredero aula is plaats voor 80 personen. Speciaal voor kleine gezelschappen is een familie-aula beschikbaar, voor een klein en intiem afscheid, waar u ‘gewoon onder elkaar ‘kunt zijn. Er zijn meerdere mogelijkheden voor de asbestemming. Ook kunt u een gedenkplaatje op het Tulpmonument aanschaffen.

Lees meer over Crematorium Westgaarde

Crematorium Westgaarde Amsterdam

Crematorium Westgaarde Amsterdam

Zorgvlied

Zorgvlied ligt aan de Amsteldijk (op Amsterdams grondgebied), maar is eigendom van de gemeente Amstelveen. Een uitvaart per boot behoort tot de mogelijkheden.

Sinds 2016 heeft Zorgvlied een crematorion. Het crematorion behelst alleen een technische ruimte waarin de crematieoven staat. Door de naar boven gerichte vormgeving wordt het gevoel van een opgaande reis versterkt. Bovendien zorgt het gekozen materiaal voor een verrassend zachte uitstraling. Bij het bijzondere ontwerp is uitgegaan van de behoefte om de overledene tot het laatste moment te begeleiden. Met het concept van een crematorion krijgt een crematie op Zorgvlied een eigentijds, individueel en persoonlijk karakter.

Naast de aula kent Zorgvlied ’t Chalet, een sfeervolle en intieme ruimte, geschikt voor opbaringen, rouwbezoek en kleine afscheidsbijeenkomsten.

Bezoek de website van Zorgvlied >>

Crematorium Zorgvlied

Crematorion Zorgvlied Amsterdam

24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden 06 28 620 820Contact

Mijn blog

Een Kijkje In De Wereld Van De Uitvaartzorg

coronamaatregelen voor uitvaarten
17 nov

Vanaf 13 november nieuwe coronamaatregelen voor uitvaarten

Vanaf 13 november gelden er helaas nieuwe coronamaatregelen voor uitvaarten. In deze blog vertel ik wat de[..]
Lees verder
coronamaatregelen voor uitvaarten
07 okt

Vanaf 25 september geen coronamaatregelen voor uitvaarten!

Eindelijk is het zover: per 25 september gelden geen coronamaatregelen meer voor uitvaarten en vervalt de verplichting[..]
Lees verder
coronamaatregelen voor uitvaarten
26 jun

Nieuwe update uitvaart en de corona-crisis

Eindelijk zijn ze er, vergaande versoepelingen in verband met het corona virus, wat hebben we hiernaar uit[..]
Lees verder