Afscheidslocaties in Amsterdam en omgeving

Ellen Somsen Uitvaartzorg kan bij alle crematoria en begraafplaatsen in Amsterdam terecht voor het houden van een afscheidsbijeenkomst. Vaak wordt in Amsterdam de afscheidsdienst gehouden in de aula van een crematorium of begraafplaats of in een kerk. Dit kan heel mooi zijn.

U kunt het afscheid nog persoonlijker maken door voor een bijzondere afscheidslocatielocatie te kiezen, die geheel past bij uw wensen en de levensstijl van uw dierbare. Er is vaak veel meer mogelijk dan u denkt. Zo kunt u er voor kiezen om de afscheidsbijeenkomst te laten plaatsvinden in een strandtent, de favoriete kroeg van uw dierbare, het verenigingsgebouw van de club waar uw dierbare lid van was, in een bijzonder kapelletje etc. Soms bent u dan zelfs goedkoper uit. Zelf vind ik het ook heel mooi als de bijeenkomst in de open lucht, midden in de natuur, wordt gehouden.

Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van een bijzondere afscheidslocatie waar ik ooit een uitvaart heb mogen verzorgen. Heeft u zelf een andere uitvaartlocatie op het oog? Ook dan kan ik de uitvaart voor u verzorgen.

Amstel Boathouse Amsterdam

Het Amstel Boathouse is prachtig gelegen aan de Amstel en beschikt over verschillende zalen waar zowel een plechtigheid als een condoleance kan worden gehouden. De zalen variëren qua inrichting en grootte. Bij mooi weer is het mogelijk om gebruik te maken van het terras.

Het Amstel Boathouse heeft een uitstekende catering. Bijzonder aan deze locatie is dat het vlak bij Zorgvlied ligt, zodat u eventueel uw dierbare nog kunt begeleiden naar het graf of het crematorium aldaar om daarna weer terug te komen voor de condoleance.

Bezoek de website van het Amstel Boathouse >>

Amstel Boathouse Amsterdam

Interieur van het Amstel Boathouse Amsterdam

Het Chalet Zorgvlied

Het Chalet is gelegen op de begraafplaats zelf, naast het kantoor van Zorgvlied, en uitermate geschikt voor een afscheidsbijeenkomst voor maximaal 20-25 personen. Ik vind het zelf een bijzonder mooie sfeervolle en intieme ruimte. Vaak wordt het Chalet gebruikt voor uitvaarten waarbij de familie geen formele plechtigheid wil, maar wel een mogelijkheid om op informele wijze afscheid te nemen.

Na afloop van de bijeenkomst is er een grafgang of begeleidt u met z’n allen uw dierbare naar het crematorion van Zorgvlied. Bijzonder aan het Chalet is dat uw dierbare daar ook kan worden opgebaard, en dat een rouwbezoek mogelijk is.

Bezoek de website van Zorgvlied >>

Chalet Zorgvlied

Het Chalet Zorgvlied

Buitenpaviljoen Zorgvlied

Het Buitenpaviljoen van Zorgvlied is spiksplinternieuw en geschikt voor families die de afscheidsbijeenkomst heel graag in de buitenlucht willen houden. U zit met z’n allen onder een grote tent, op houten banken, waardoor een hele speciale sfeer ontstaat. Het is mogelijk om beeldmateriaal te tonen of naar muziek te luisteren van goede kwaliteit.

Wederom is het na afloop van de bijeenkomst mogelijk om met z’n allen uw dierbare naar het crematorion of naar het graf te begeleiden. Een condoleance kan worden gehouden in het Buitenpaviljoen, maar u kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld het paviljoen van Zorgvlied of voor het Amstel Boathouse.

Bezoek de website van Zorgvlied >>

Buitenpaviljoen Zorgvlied

Het Buitenpaviljoen Zorgvlied

Paviljoen Noordzee IJmuiden

Deze strandtent is uitermate geschikt voor mensen die houden van zee en strand. U huurt het hele paviljoen af en heeft tijdens de bijeenkomst een prachtig uitzicht op strand, zee, golven en lucht. De inrichting en het meubilair is precies zoals het hoort te zijn bij een strandtent. Het personeel is uiterst hulpvaardig en er zijn uitgebreide catering mogelijkheden.

Bezoek de website van het Paviljoen Noordzee >>

Paviljoen Noordzee

Paviljoen Noordzee IJmuiden

Uitvaarthuis De Haan

Gelegen in Amsterdam Noord en geschikt voor mensen die op een informele manier en in huiselijke setting afscheid willen nemen van hun dierbare. Eigenlijk is alles hier mogelijk. Uniek is dat indien u dit zou wensen, u zelf uw eigen drinken en eten kunt meenemen, maar het is ook mogelijk om een cateraar te laten komen. Het Uitvaarthuis de Haan heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Bezoek de website van Uitvaarthuis de Haan >>

Uitvaarthuis de Haan Amsterdam

Uitvaarthuis de Haan Amsterdam

24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden 06 28 620 820Contact

Mijn blog

Een Kijkje In De Wereld Van De Uitvaartzorg

coronamaatregelen voor uitvaarten
17 nov

Vanaf 13 november nieuwe coronamaatregelen voor uitvaarten

Vanaf 13 november gelden er helaas nieuwe coronamaatregelen voor uitvaarten. In deze blog vertel ik wat de[..]
Lees verder
coronamaatregelen voor uitvaarten
07 okt

Vanaf 25 september geen coronamaatregelen voor uitvaarten!

Eindelijk is het zover: per 25 september gelden geen coronamaatregelen meer voor uitvaarten en vervalt de verplichting[..]
Lees verder
coronamaatregelen voor uitvaarten
26 jun

Nieuwe update uitvaart en de corona-crisis

Eindelijk zijn ze er, vergaande versoepelingen in verband met het corona virus, wat hebben we hiernaar uit[..]
Lees verder