Afscheidslocaties in Amsterdam en omgeving

Ellen Somsen Uitvaartzorg kan bij alle crematoria en begraafplaatsen in Amsterdam terecht voor het houden van een afscheidsbijeenkomst. Vaak wordt in Amsterdam de afscheidsdienst gehouden in de aula van een crematorium of begraafplaats of in een kerk. Dit kan heel mooi zijn.

U kunt het afscheid nog persoonlijker maken door voor een bijzondere afscheidslocatielocatie te kiezen, die geheel past bij uw wensen en de levensstijl van uw dierbare. Er is vaak veel meer mogelijk dan u denkt. Zo kunt u er voor kiezen om de afscheidsbijeenkomst te laten plaatsvinden in een strandtent, de favoriete kroeg van uw dierbare, het verenigingsgebouw van de club waar uw dierbare lid van was, in een bijzonder kapelletje etc. Soms bent u dan zelfs goedkoper uit. Zelf vind ik het ook heel mooi als de bijeenkomst in de open lucht, midden in de natuur, wordt gehouden.

Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van bijzondere afscheidslocaties in Amsterdam en omgeving. Heeft u zelf een andere uitvaartlocatie op het oog? Ook dan kan ik de uitvaart voor u verzorgen.

Huize Frankendael

Huize Frankendael is het laatste buitenhuis van Amsterdam. Het is prachtig gelegen aan de Middenweg in de Watergraafsmeer en heeft aan de achterkant een bijzonder mooi aangelegde tuin.

Het is mogelijk om een afscheidsbijeenkomst te houden in een van de salons of in het Koetshuis. Indien u kiest voor het Koetshuis kunt u ook gebruik maken van het naastgelegen overdekte terras.

Bezoek de website van Huize Frankendael >>

Huize Frankendael Amsterdam

Huize Frankendael Amsterdam

Het Chalet Zorgvlied

Het Chalet is gelegen op de begraafplaats zelf, naast het kantoor van Zorgvlied, en uitermate geschikt voor een afscheidsbijeenkomst voor maximaal 20-25 personen. Ik vind het zelf een bijzonder mooie sfeervolle en intieme ruimte. Vaak wordt het Chalet gebruikt voor uitvaarten waarbij de familie geen formele plechtigheid wil, maar wel een mogelijkheid om op informele wijze afscheid te nemen.

Na afloop van de bijeenkomst is er een grafgang of begeleidt u met z’n allen uw dierbare naar het crematorion van Zorgvlied. Bijzonder aan het Chalet is dat uw dierbare daar ook kan worden opgebaard, en dat een rouwbezoek mogelijk is.

Bezoek de website van Zorgvlied >>

Chalet Zorgvlied

Het Chalet Zorgvlied

De Hallen Studio’s

Mensen die echt op zoek zijn naar een bijzondere uitvaartlocatie kunnen terecht in de Hallen Studio’s, direct naast de Foodhallen en de Filmhallen van Amsterdam.

Hier kunt u op een persoonlijke en bijzondere manier afscheid nemen. Er zijn twee studio’s die ieder een eigen invulling kunnen krijgen. In de foyer kan een condoleance worden gehouden.

Bezoek de website van de Hallen Studio’s >>

De Hallen Studio’s

Paviljoen Noordzee IJmuiden

Deze strandtent is uitermate geschikt voor mensen die houden van zee en strand. U huurt het hele paviljoen af en heeft tijdens de bijeenkomst een prachtig uitzicht op strand, zee, golven en lucht. De inrichting en het meubilair is precies zoals het hoort te zijn bij een strandtent. Het personeel is uiterst hulpvaardig en er zijn uitgebreide catering mogelijkheden.

Bezoek de website van het Paviljoen Noordzee >>

Paviljoen Noordzee

Paviljoen Noordzee IJmuiden

Uitvaarthuis De Haan

Gelegen in Amsterdam Noord en geschikt voor mensen die op een informele manier en in huiselijke setting afscheid willen nemen van hun dierbare. Eigenlijk is alles hier mogelijk. Uniek is dat indien u dit zou wensen, u zelf uw eigen drinken en eten kunt meenemen, maar het is ook mogelijk om een cateraar te laten komen. Het Uitvaarthuis de Haan heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Bezoek de website van Uitvaarthuis de Haan >>

Uitvaarthuis de Haan Amsterdam

Uitvaarthuis de Haan Amsterdam

24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden 06 836 341 28Contact

Mijn blog

Een Kijkje In De Wereld Van De Uitvaartzorg

Werk als uitvaartverzorger
25 jan

Hoe mijn werk als uitvaartverzorger mijn houding tot de dood veranderde

Mijn werk gaat over de dood. De dood is niet iets waar de meesten van ons zich[..]
Lees verder
coronamaatregelen voor uitvaarten
18 feb

Coronamaatregelen voor uitvaarten vanaf 18 en 25 februari

De coronamaatregelen voor uitvaarten veranderen met ingang van 18 en 25 februari. In deze blog leg ik[..]
Lees verder
coronamaatregelen voor uitvaarten
25 jan

Update persconferentie 25 januari over de coronamaatregelen voor uitvaarten

De persconferentie van 25 januari laat een verdergaande versoepeling zien: de samenleving wordt verder geopend. In deze[..]
Lees verder