Begraafplaatsen in Amsterdam

In Nederland mag uitsluitend op een begraafplaats begraven worden. Ellen Somsen Uitvaartzorg kan voor een begrafenis terecht op iedere begraafplaats in Amsterdam en omgeving. In Amsterdam zijn de volgende begraafplaatsen:

R.-K. Begraafplaats Buitenveldert

Begraafplaats Buitenveldert is de oudste begraafplaats van Amsterdam. De begraafplaats ligt tussen de zuidelijke ringweg van Amsterdam en de Amstelveenseweg. Op de begraafplaats heerst – ondanks de ligging dicht bij het centrum van Amsterdam – een weldadige rust. De begraafplaats heeft een kapel en een condoleance ruimte. Ik vind de condoleance ruimte bijzonder warm, ‘rijk’ en toch huiselijk ingericht. Bovendien kan deze ruimte ook gebruikt worden voor het houden van een uitvaartdienst voor ongeveer 100 personen.

Bezoek de website van Begraafplaats Buitenveldert >>

Begrafenis bij begraafplaats Buitenveldert

Graven R.-K. Begraafplaats Buitenveldert

De R.K. Begraafplaats St. Pancratius

Deze kleine en idyllische begraafplaats ligt in Sloten, naast de St. Pancratius kerk, waar ook een (niet kerkelijke) afscheidsbijeenkomst kan worden gehouden. Iedereen kan hier begraven worden. De begraafplaats ligt ideaal voor bewoners van Badhoevedorp die hun dierbare in hun naaste omgeving willen begraven. Er zijn algemene graven, particuliere graven en urnen graven.

Bezoek de website van Begraafplaats St. Pancratius >>

Begrafenis in Amsterdam Sloten

De R.K. Begraafplaats St. Pancratius Amsterdam Sloten

De Nieuwe Ooster

Wellicht de bekendste begraafplaats van Amsterdam. In 1892 ontworpen door tuinarchitect Springer en in het bezit van de rijksmonumentale status. Het park kent een grote verscheidenheid aan planten en bloemen en er is een arboretum met een bijzondere collecte naald- en loofbomen. Op het park vindt u ook het Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover.

Bij een algemeen graf koopt u bij de Nieuwe Ooster het recht op een plekje in een gedeeld (kelder)graf. Deze plek heeft een speciaal monument en is te bezoeken als gedenkplek.

Bij een begrafenis wordt de overledene na afloop van de afscheidsbijeenkomst over de Laan naar de Hemel naar de laatste rustplaats gebracht.

Bezoek de website van De Nieuwe Ooster >>

Begrafenis Nieuwe Ooster Amsterdam

Graven op de begraafplaats Nieuwe Ooster Amsterdam

De Nieuwe Noorder

Deze begraafplaats is, net zoals de Nieuw Ooster, een van de twee gemeentelijke begraafplaatsen van Amsterdam. De begraafplaats ligt aan het Noordhollandsch kanaal waardoor een uitvaart over water mogelijk is. Naast de algemene graven en de reguliere particulier graven zijn er nog twee soorten particulier graven: keldergraven en bovengrondse graven. Een grafkelder is een graf met een betonnen binnenwand, de overledenen wordt niet in de aarde begraven, maar in een ruimte onder de grond. De bovengrondse graven (zoals dat in mediterrane en Zuid-Amerikaanse landen bestaat) op de Nieuwe Noorder zijn uniek voor Amsterdam.

Bezoek de website van De Nieuwe Noorder >>

Begrafenis Nieuwe Noorder Amsterdam

Begraafplaats de Nieuwe Noorder Amsterdam

Begraafplaats Westgaarde

De begraafplaats ligt aan de Ookmeerweg in Amsterdam West en maakt onderdeel uit van Herdenkingspark Westgaarde. De begraafplaats is ruim opgezet. De diverse grafvelden met graven, urnengraven en urnenmuren (buitencolumbaria) zijn met natuurlijke afscheidingen zodanig ingericht dat ieder veld een eigen karakter en sfeer heeft. Een aantal velden is bestemd voor specifieke groepen, bijvoorbeeld voor een begrafenis vanuit de islamitische of Chinese gemeenschap. Daarnaast is er een nieuwe begraafplaats voor jongeren bijgekomen. Alle grafvelden kunt u tot dichtbij met de auto bereiken.

Lees meer over Begraafplaats Westgaarde >>

Begrafenis Westgaarde Amsterdam

Grafveld op Herdenkingspark Westgaarde Amsterdam

Zorgvlied

Begraafplaats Zorgvlied is een van de bekendste begraafplaatsen in Nederland. Die bekendheid heeft de begraafplaats mede te danken aan het grote aantal bekende Nederlanders dat er is begraven. De begraafplaats ligt aan de Amsteldijk (op Amsterdams grondgebied), maar is eigendom van de gemeente Amstelveen. Een uitvaart per boot behoort tot de mogelijkheden. Zorgvlied kent 25 ‘sfeerwijken’ (grafvakken met een eigen thema, bijvoorbeeld ecologisch begraven). Uniek is ’t Lalibellum: een stijlvol grafkeldercomplex voor een begrafenis in een algemeen graf met een ‘eeuwige’ herdenkingsplek.

Naast de aula kent Zorgvlied ’t Chalet, een sfeervolle en intieme ruimte, geschikt voor opbaringen, rouwbezoek en kleine afscheidsbijeenkomsten.

Bezoek de website van Zorgvlied

Begraafplaats Zorgvlied

Begraafplaats Zorgvlied Amsterdam

Begraafplaats St. Barbara

De begraafplaats ligt aan de Spaardammerdijk en vormt samen met het Westerpark een groene enclave in het westelijk havengebied van Amsterdam. St. Barbara beschikt over een fraaie kapel voor een afscheidsdienst. In de kapel bevindt zich ook een ontvangstkamer voor een condoleance na afloop van de plechtigheid.

Bezoek de website van Begraafplaats St. Barbara >>

Begrafenis op St. Barbara

Kapel van Begraafplaats St. Barbara Amsterdam

Begraafplaats Vredenhof

Deze begraafplaats ligt in stadsdeel West aan de Haarlemmerweg in Amsterdam. Vredenhof is een historische en intieme stads-begraafplaats, met vele soorten bomen en beplanting, oude graven en karakteristieke bankjes. Het is mogelijk om in de aula van Westervilla een afscheidsbijeenkomst te houden. Voor belangstellenden is er in afwachting van een teraardebestelling een wachtruimte beschikbaar.

Bezoek de website van Begraafplaats Vredenhof >>

Begrafenis op Vredenhof Amsterdam

Graven op Begraafplaats Vredenhof Amsterdam

24/7 bereikbaar voor het melden van een overlijden 06 836 341 28Contact

Mijn blog

Een Kijkje In De Wereld Van De Uitvaartzorg

Werk als uitvaartverzorger
25 jan

Hoe mijn werk als uitvaartverzorger mijn houding tot de dood veranderde

Mijn werk gaat over de dood. De dood is niet iets waar de meesten van ons zich[..]
Lees verder
coronamaatregelen voor uitvaarten
18 feb

Coronamaatregelen voor uitvaarten vanaf 18 en 25 februari

De coronamaatregelen voor uitvaarten veranderen met ingang van 18 en 25 februari. In deze blog leg ik[..]
Lees verder
coronamaatregelen voor uitvaarten
25 jan

Update persconferentie 25 januari over de coronamaatregelen voor uitvaarten

De persconferentie van 25 januari laat een verdergaande versoepeling zien: de samenleving wordt verder geopend. In deze[..]
Lees verder